Förpacka din produkt med stil

Hundra procent nittio grader

Rigid Boxes är den perfekta förpackningen för produkter som förtjänar en unik presentation. De utmärker sig med en stilren utsida utan synligt limmade kanter och andra störande detaljer, samt hörn som sömlöst knyter an till varandra, 100 procent i 90 grader. Genom att addera olika efterbehandlingar kan vi förstärka samspelet mellan förpackning och produkt ytterligare. Oavsett om du föredrar ett minimalistiskt eller extravagant uttryck. Men det är inte bara det första intrycket som präglar våra Rigid Boxes, känslan att öppna boxen fulländar upplevelsen.

Hos GBGT Box kan du köpa en kvalitetssäkrad produktion, från konstruktion och tryckning till produktion av färdiga boxar. Produktionslinjen är helautomatisk och kräver inga stansverktyg. Med vår produktionsmetod är det smidigt och kostnadseffektivt att ställa om produktionen. Det finns många möjligheter att välja mellan olika material och modeller av boxar och slutresultatet är ett under av precision och kvalitet.

Vem kontaktar jag?

Vår växel slussar dig till rätt kontakt.

Telefon: 031-86 87 00
Email: info@gbgt.se

Skräddarsydd design

Arbetet med din förpackning startar i vår designavdelning. Vi arbetar, med din produkt och förpackning i fokus, utifrån de önskemål, förutsättningar och krav det finns när det exempelvis gäller exponering, hantering och transport. Utifrån det föreslår vi lämpliga material och lösningar på såväl inreden som själva förpackningen.

På designavdelningen lägger vi grunden till en hållbar förpackning med tanke på materialåtgång, produktskydd och produktionsekonomi. Designprocessen sker ofta i flera steg och i ett nära samarbete. Vi gör prototyper så att du kan testa förpackningslösningen under verkliga förhållanden.

Vårt team ser till att din förpackningslösning blir hållbar, funktionell, kostnadseffektiv och unik.

Kärnan i våra boxar

När vi producerar våra boxar använder vi en stabil board som är FSC®-certifierad och tillverkas av returfiber. Vanligtvis i grått, brunt, vitt eller svart och i en tjocklek som varierar från 1,75 till 3 mm. Det finns även board som är infärgade i olika kulörer. Vill du veta mer, så skickar vi gärna prover till dig.

Premium Eco Box

Om du söker efter det mest miljövänliga Rigid Box-alternativet kan vi erbjuda en Premium Eco Box. Tack vare vår produktionsmetod kan vi producera Rigid Boxes helt utan beklädnad, endast av board. På så vis är materialåtgången lägre och det är färre processer i produktionen. Boarden är FSC®-certifierad, tillverkad av returfiber och finns i ett antal olika färger och tjocklekar.

Klä din box med rätt uttryck

För att ge förpackningen ett eget uttryck som överensstämmer med dina produkter, ditt varumärke eller en specifik design kan vi klä boarden med ett FSC®-certifierat beklädnadsmaterial. Vi kan trycka, foliera eller prägla din design på beklädnadsmaterialet. Kontakta oss, så hjälper vi dig med vilka möjligheter som finns.

Inred med form och funktion

Nästan alla förpackningar skall innehålla en produkt. Många av dem måste skyddas för att inte gå sönder. Därför hjälper vi dig att konstruera skräddarsydda inredningar som både skyddar och presenterar din produkt med stil. Det finns olika material att använda baserat på funktion och utseende. Gemensamt är att de alltid håller lika hög kvalitet som själva boxen.

Effekter som ger ett extra lyft

Du kan förhöja intrycket ytterligare med olika slags effekter. Väljer du att foliera boxen finns en mängd färger och strukturer att välja på. Genom att prägla din logotyp, ett budskap eller ett mönster, antingen upp eller ner, får du ett uttryck som både syns och känns. Vill du ha ett bättre skydd mot fingeravtryck, smuts och annat slitage kan du laminera boxen. Lamineringen finns i gloss, matt och soft touch. Du kan också välja att lacka partiellt på olika ytor av boxen.

Skapa en unik box

Det finns fyra grundmodeller som du kan utforma på olika sätt för att skapa en egen unik box. Du kan exempelvis variera höjden på locket för att ändra boxens funktion eller uttryck helt och hållet. Välj mellan Låda med lock, Push Box, Shoulder Box och Drawer Box.

Låda med lock

Push Box

Shoulder Box

Drawer Box

Våra olika format

Det finns några olika mått att förhålla sig till när du ska tillverka en box. Kontakta oss om du vill ha hjälp eller mer information, så lotsar vi dig rätt.

Så funkar det

Så funkar det.
Steg för steg.

När vi har gjort konstruktionsritningen och allt artwork är godkänt är det dags att producera dina boxar. Här kan du se hur det går till, steg för steg.

1.

Boarden skärs till rätt format. Det här är ett precisionsjobb som ligger till grund för produktionen av hela förpackningen. Arbetet kräver perfektion in i minsta detalj. Det är mycket viktigt att måtten blir exakta och då pratar vi tiondels millimeter.

2.

Nu är det dags att klä boarden med ett överdrag. Antingen klär du enbart utsidan av boxen, eller både in- och utsidan. Här finns många fina material att välja mellan som kan vara såväl tryckta som otryckta.

3.

Nästa steg är att prägla eller foliera. Eller att göra både och. En logotyp, ett budskap eller ett mönster. Allt beroende på vilket uttryck och vilken känsla du önskar.

4.

Därefter är det dags att skära ut knivskarpa vinklar (V-Groove) i boarden för att få fram boxens exakta vinklar. Och vi kan lova att det blir 100 procent 90 grader.

5.

Till sist ska boxen färdigställas. Hörnen stansas bort, den limmas, reses upp och fogas samman till en färdig box. Nu är den klar.

Vi använder cookies och analysverktyg med spårning för att kunna ge dig bästa möjliga användarupplevelse på vår webbplats.
Genom att fortsätta använda hemsidan utan att ändra inställningar på din webbläsare godkänner du vår användning av cookies.