Förpacka din produkt med stil

Hundra procent nittio grader.

Rigid Boxes är den perfekta förpackningen för produkter som förtjänar en unik presentation. De utmärker sig med en stilren utsida utan synligt limmade kanter eller andra störande detaljer, samt hörn som sömlöst knyter an till varandra 100 procent i 90 grader. Genom att addera olika efterbehandlingar kan vi förstärka samspelet mellan förpackning och produkt ytterligare. Oavsett om du föredrar ett minimalistiskt eller extravagant uttryck. Men det är inte bara det första intrycket som präglar våra Rigid Boxes, känslan att öppna boxen fulländar upplevelsen.

Hos Göteborgstryckeriet Box&Display kan du köpa en kvalitetssäkrad produktion, från konstruktion och tryckning till produktion av färdiga boxar. Produktionslinjen är helautomatisk och kräver inga stansverktyg. Med vår produktionsmetod är det smidigt och kostnadseffektivt att ställa om produktionen. Det finns många möjligheter att välja material och varianter av boxar, ledtiderna blir kortare, precis som leveranstiderna. Och slutresultatet är ett under av precision och kvalitet.

Göteborgs­tryckeriet Box&Display har ISO9001 och ISO14001-certifieringar.

Vem kontaktar jag?

Vår växel slussar dig till rätt kontakt.

Telefon: 031-86 87 00
Email: info@gbgt.se

Gå till avsnitt:

Kärnan i våra boxar.

När vi producerar våra boxar använder vi en stabil board som tillverkas av returfiber. Vanligtvis i grått, brunt, vitt eller svart och i en tjocklek som varierar från 1,5 till 4 mm. Det är grunden för alla våra boxar. Vi kan också använda andra kartongmaterial som är infärgade i olika kulörer. Hör av dig till oss så får du mer information om vilka material som passar bäst till din box.

Klä din box med rätt uttryck.

Våra Rigid Boxes är tilltalande i all sin enkelhet. För att ge förpackningen ett eget uttryck som överensstämmer med dina produkter eller ditt varumärke kan vi klä boarden med olika material. Tryckta eller otryckta. Eftersom varianterna är näst intill oändliga är det bra om vi tar en kontakt och diskuterar alla de möjligheter som finns.

Inred med form och funktion.

Nästan alla förpackningar skall innehålla en produkt. Många av dem måste skyddas för att inte gå sönder. Därför hjälper vi dig att konstruera skräddarsydda inredningar som både skyddar och presenterar din produkt med stil. Här kan du välja mellan bland annat kartong, wellpapp, formgjutna plastinreden och skuminreden. Gemensamt är att de alltid håller lika hög kvalitet som själva boxen.

Effekter som ger ett extra lyft.

Du kan förhöja intrycket ytterligare med olika slags effekter. Väljer du att foliera boxen finns en mängd färger och strukturer att välja på. Genom att prägla din logotyp, ett budskap eller ett mönster, antingen upp eller ner, får du ett uttryck som både syns och känns. Vill du ha ett bättre skydd mot fingeravtryck, smuts och annat slitage kan du laminera boxen. Lamineringen finns i gloss, matt och soft touch. Du kan också välja att lacka partiellt på olika ytor av boxen.

Vill du få mer inspiration om olika effekter kan du beställa vår Finger Swatch ”22 Effekter från Göteborgstryckeriet”.

Skapa en unik box.

Det finns fyra grundmodeller som du kan utforma på olika sätt för att skapa en egen unik box. Du kan exempelvis variera höjden på locket för att ändra boxens funktion eller uttryck helt och hållet. Välj mellan Låda med lock, Push Box, Shoulder Box och Drawer Box.

Låda med lock

Push Box

Shoulder Box

Drawer Box

Våra olika format

Det finns några olika mått att förhålla sig till när du ska tillverka en box. Kontakta oss om du vill ha hjälp eller mer information, så lotsar vi dig rätt.

Så funkar det

Så funkar det.
Steg för steg.

När vi har gjort konstruktionsritningen och allt artwork är godkänt är det dags att producera dina boxar. Här kan du se hur det går till, steg för steg.

1.

Boarden skärs till rätt format. Det här är ett precisionsjobb som ligger till grund för produktionen av hela förpackningen. Arbetet kräver perfektion in i minsta detalj. Det är mycket viktigt att måtten blir exakta och då pratar vi tiondels millimeter.

2.

Nu är det dags att klä boarden med ett överdrag. Antingen klär du enbart utsidan av boxen, eller både in- och utsidan. Här finns många fina material att välja mellan som kan vara såväl tryckta som otryckta.

3.

Nästa steg är att prägla eller foliera. Eller att göra både och. En logotyp, ett budskap eller ett mönster. Allt beroende på vilket uttryck och vilken känsla du önskar.

4.

Därefter är det dags att skära ut knivskarpa diken (V-Groove) i boarden för att få fram boxens exakta vinklar. Och vi kan lova att det blir 100 procent 90 grader.

5.

Till sist ska boxen färdigställas. Hörnen stansas bort, den limmas, reses upp och fogas samman till en färdig box. Nu är den klar.

Vi använder cookies och analysverktyg med spårning för att kunna ge dig bästa möjliga användarupplevelse på vår webbplats.
Genom att fortsätta använda hemsidan utan att ändra inställningar på din webbläsare godkänner du vår användning av cookies.