Så funkar det

Är du nyfiken på hur det egentligen fungerar? Här kan du se några olika tekniker vi använder när vi producerar trycksaker och förpackningar.

Rigid Boxes

Rigid Boxes är den perfekta förpackningen för produkter som förtjänar en unik presentation. De utmärker sig med en stilren utsida utan synligt limmade kanter eller andra störande detaljer, samt hörn som sömlöst knyter an till varandra 100 procent i 90 grader. Genom att addera olika efterbehandlingar kan vi förstärka samspelet mellan förpackning och produkt ytterligare. Oavsett om du föredrar ett minimalistiskt eller extravagant uttryck. Men det är inte bara det första intrycket som präglar våra Rigid Boxes, känslan att öppna boxen fulländar upplevelsen.

Hos Göteborgstryckeriet Box&Display kan du köpa en kvalitetssäkrad produktion, från konstruktion och tryckning till produktion av färdiga boxar. Produktionslinjen är helautomatisk och kräver inga stansverktyg. Med vår produktionsmetod är det smidigt och kostnadseffektivt att ställa om produktionen. Det finns många möjligheter att välja material och varianter av boxar, ledtiderna blir kortare, precis som leveranstiderna. Och slutresultatet är ett under av precision och kvalitet.

Hybrid Print Technology

Vår unika tryckteknik – Hybrid Print Technology – ger lika bra resultat på obestruket papper som på bestruket. Förutom att den är både snabbare och mer miljövänlig än konventionella metoder, ger den jämnare färgytor, högre glans och lyster, djupare svärta och knivskarpa detaljer. I kombination med vårt FM-raster blir sedan tryckresultatet helt outstanding.

Med åtta färger eller lacker i pressen blir det färre steg i processen, snabbare och effektivare. Dessutom kan vi trycka lika vackert på plast, kartong och metalliserade material på samma miljövänliga sätt.

Foliering

Att foliera en text, logotyp, symbol eller bild gör så din trycksak får en extra dimension. Du kan välja mellan olika matta, blanka och metalliska färger. Dessutom finns det många strukturer man kan välja mellan. Om du vill ha ännu mer effekt kan vi göra en folieprägling. Det innebär att ytorna som folieras också präglas, det vill säga blir upphöjda. Det är en effekt som både syns och känns.

Det som skall folieras behöver överföras till en kliché som är gjord av metall (magnesium, koppar eller mässing). Vilken metall vi väljer styrs av hur motivet ser ut och vilket material det skall folieras på. Ju finare detaljer som skall folieras, desto bättre kliché behövs. Klichén som tillverkas blir spegelvänd och motivet blir upphöjt. Klichén monteras in i maskinen och värms upp, det är värmen i kombination med trycket som gör att folien överförs och fäster på pappret.

Foliering är ett helt separat produktionsmoment som görs när pappret är tryckt, lackat eller laminerat.

Prägling

Prägling innebär att en logotyp, text eller ett mönster blir upphöjt eller nedsänkt på pappret. Det både syns och känns. Rätt benämningar för detta är Embossed för upphöjt och Debossed för nedsänkt. Man kan också göra en prägling i olika nivåer (Multi-level Emboss) och med olika vinklar (exempelvis Emboss rounded eller bevelled). Prägling används ofta tillsammans med foliering och heter då Folieprägling. När man bara präglar på papper utan tryck kallas det för blindprägling.

När man skall prägla något behöver man tillverka en kliché av metall (magnesium, koppar eller mässing). Klichén är tvådelad och består av en hane och en hona. När pappret pressas mellan klichéerna uppstår präglingen. Hur slutresultatet blir påverkas av maskinens tryck, temperatur och klichéns djup. Papprets kvalité spelar också stor roll. Ett tjockt men mjukt papper ger bästa resultat.

Prägling är ett separat produktionsmoment som görs när pappret är tryckt, lackat, laminerat eller folierat.

Prototyping

Behöver du en prototyp? Eller vill du helt enkelt tillverka något i kartong fast i en mindre upplaga? Tack vare den senaste CAD-tekniken kan vi göra en 3D-modell av din ritning som du kan se på din skärm. När du är nöjd med den kan vi producera ett färdigt exemplar på det material du väljer. På så sätt kan du alltid vara säker att du blir nöjd med din slutprodukt. Utöver kartong och well har vi också möjlighet att skära i Reeboard, Kapaskivor och Forex.

Digitaltryck

Vår digitalpress är inte bara unik i att den på väldigt kort tid producerar en helt färdig broschyr, med häftning och allt, den kan också med hög precision trycka vitt på färgat papper. Och vi kan också trycka fyrfärgsbilder på färgat papper genom att först trycka en vit grundplatta och därefter applicera färgen. Du kan förstås göra variabla trycksaker när du digitaltrycker. Namn, bilder och erbjudanden kan varieras i det oändliga.

Det handlar som vanligt inte bara om trycket, utan också om pappret. Vi är ensamma om att importera eget obestruket specialpapper som ger en hög kvalitetskänsla. Resultatet av vår digitaltryckning är trycksaker av hög kvalitet som tas fram i en snabb och kostnadseffektiv process.

Vi använder cookies och analysverktyg med spårning för att kunna ge dig bästa möjliga användarupplevelse på vår webbplats.
Genom att fortsätta använda hemsidan utan att ändra inställningar på din webbläsare godkänner du vår användning av cookies.